Поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съд

...
Поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съд
Коментари Харесай

Неприятности за Шакира, какво я сполетя

Поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съд в Барселона, Испания, съобщават тамошните правосъдните управляващи, въпреки все още да не са насрочили точна дата за делото.

Твърдейки, че е почтена, 45-годишната Шакира разгласи в края на юли, че отхвърля да подписа съглашение с прокуратурата. Тогава певицата съобщи, че избира правосъден развой пред договорка за признание на виновност.
-->
Няколко дни по-късно прокуратура заяви, че ще изиска присъда от над осем години затвор и санкция от близо 24 милиона евро против изпълнителката на шлагерите " Hips don`t Lie ", " Waka Waka ", " Loca ".

Според обвиняването Шакира живее в Испания от 2011 година, когато връзката ѝ с футболиста на " Барселона " Жерар Пике стана обществено притежание, само че до 2015 година е запазила данъчното си местопребиваване на Бахамските острови, считани за данъчен парадайс.

Двойката, която има две деца, оповести раздялата си през юни.

Защитата на Шакира твърди, че до 2014 година приходите ѝ са идвали основно от интернационалните ѝ турнета или присъединяване й в шоуто " The Voice " в Съединени американски щати, и че тя не е живяла повече от шест месеца годишно в Испания - условие за определяне данъчно местопребиваване в страната.

Певицата също така твърди, че към този момент е платила 17,2 милиона евро на испанските данъчни управляващи и затова не им дължи нищо.

" Не дължа нищо на данъчните. Тези обвинявания са погрешни ", съобщи Шакира предходната седмица в изявление за списание " Elle ". Певицата увери, че по това време е била на турне през по-голямата част от годината и затова не може да се смята за данъчен резидент в Испания.

" Данъчните управляващи видяха, че имам връзка с испански жител, и започнаха да отделят слюнка. Беше ясно, че желаят парите, без да ги е грижа по какъв начин ще ги получат ", добави тя.

" Не дължа нищо на данъчните и съм сигурна, че имам задоволително доказателства в поддръжка на правотата си и с цел да се убедя, че правораздаването ще бъде в моя изгода ", сподели колумбийската звезда, за която отиването на съд е " въпрос на принцип ".

Името на Шакира е и измежду цитираните в " Документите Пандора " - огромно следствие, оповестено в края на 2021 година от Международния консорциум на проверяващите публицисти, в което няколкостотин персони са упрекнати, че са укрили активи в офшорни компании, най-много за отбягване на налози, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР